Sortidors de benzina. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Lleuger repunt del preu dels carburants al juliol

La benzina sense plom 95 ha augmentat un 0,1% respecte al mes passat mentre que la 98 es manté igual

Andorra la Vella.- El preu dels carburants recupera a poc a poc la seva normalitat després de l'emergència sanitària de la Covid-19 que va provocar l'aturada econòmica al país. Durant el juliol, s'ha produït un augment generalitzat, tot i que encara molt lleuger, del que es paga per la benzina i el gasoil. Així, segons ha publicat aquest dilluns el departament d'Estadística, el preu del gasoil de calefacció ha pujat un 0,5%, mentre que el gasoil de locomoció ho ha fet un 0,4%. En el cas del gasoil de locomoció millorat també va registrar un increment del 0,4%. Pel que fa a la benzina sense plom de 95 octans, es va encarir un 0,1% i la benzina 98 va mantenir el seu preu respecte al mes de juny.

Si fem la comparativa d'aquest juliol amb el juliol del 2019, la diferència és significativament negativa a causa de les conseqüències econòmiques de la pandèmia. En aquest cas, es va produir una disminució general dels preus dels carburants tenint el gasoil de calefacció un 19,4% més barat, el del gasoil de locomoció, amb una caiguda del 14,3%, i el del gasoil de locomoció millorat amb una reducció del 13,9%. Pel que fa a la gasolina sense plom 95 octans, la disminució interanual va ser del 11,9% i la de 98 octans, del 11,4%.

Pel que fa a la comparació dels preus mitjans en els darrers dotze mesos amb el mateix període anterior, es constata una reducció de tots els preus dels carburants: el del gasoil de calefacció ha disminuït un 8,9%, el del gasoil de locomoció un 6,4% i gasoil de locomoció millorat un 6,3%, el de la gasolina sense plom de 95 octans i el de la gasolina sense plom de 98 octans, un 4,0% i un 3,8% respectivament.