Turistes entrant en un hotel en una imatge d'arxiu. (Foto: Arxiu ANA)
Turisme

L'ocupació hotelera de la setmana passada continua en nivells molt alts

Segons les dades de la Unió Hotelera es va situar en el 87,9%

L'ocupació hotelera registrada al país la setmana passada, la que va del dilluns 17 al diumenge 23 d'agost, ha continuat en nivells molt alts, de fet, ha estat fins i tot superior a la que es va donar tot just una setmana abans. D'aquesta manera, segons les dades fetes públiques per la Unió Hotelera, l'ocupació global va ser del 87,9%, sent la parròquia d'Andorra la Vella la que va registrar un percentatge més elevat, concretament del 92,54%.

Ordino s'ha situat en segon lloc amb una ocupació del 92,08% i Encamp n'ha assolit el 91,74%; la Massana ha tingut una ocupació que ha arribat a un 89,93%; Escaldes-Engordany, un 89,37% i Canillo un 88,04%. Sant Julià de Lòria ha estat la parròquia en què l'ocupació ha estat més baixa, concretament del 56,19%.

Per nacionalitats d'aquests turistes, cal destacar que un 66% són espanyols; un 26% francesos i un 8% d'altres nacionalitats.

Des de la Unió Hotelera destaquen les xifres d'ocupació aconseguides i subratllen que són "fruit de la bona gestió feta durant la pandèmia i les eficients mesures implantades pels hotelers i restauradors, que transmeten seguretat als turistes".