L'hotel Bringué, a Ordino, en una imatge d'arxiu. (Foto: Hotel Bringué)
Turisme

L’última setmana d’agost tanca amb una ocupació hotelera del 64,17%

Per parròquies, la majoria de turistes van allotjar-se a la Massana

A l’estiu li queden quatre dies i la temporada està a prop de posar el seu punt final. La darrera setmana d’agost ha tancat amb una ocupació hotelera del 64,17%, segons les dades que ha fet públiques aquest dimarts la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), que agrupa una vuitantena d’establiments turístics i de restauració.

Per parròquies, la majoria dels visitants que van pernoctar al país del dilluns 24 al diumenge 30 d’agost, van allotjar-se en hotels de la Massana (84,21%), seguit de molt a prop pels establiments d’Ordino (82,85%). Per percentatges, les dues parròquies que els van seguir van ser Escaldes-Engordany (65,76%) i Andorra la Vella (64,60%). Les que menys turisme van acollir van ser Encamp (55,64%), que va aconseguir, però, tenir més de la meitat dels seus hotels ocupats, Canillo (44,97%) i Sant Julià de Lòria (35,84%).

A l’espera de les dades de l’UHA sobre l’ocupació general de l’agost, que per excel·lència representa el mes de vacances de l’estiu, les xifres confirmen que el turisme ha buscat espais oberts i vinculats a la natura, propis de parròquies altes, per passar els seus dies festius en detriment de zones més urbanes i comercials.