Vehicles a la venda. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

La matriculació de vehicles segueix una recuperació gradual i creix un 3,8% a l'agost

Si es compara amb l'agost de l'any passat, però, la xifra es manté en negatiu a causa de la Covid-19

Andorra la Vella.- El retorn a la 'nova' normalitat es va fent palesa a través de les dades que proporciona el departament d'Estadística. Aquest dilluns, s'ha donat a conèixer el nombre de matriculacions de vehicles fetes a l'agost i les xifres demostren una recuperació gradual d'aquesta activitat econòmica. Així, es constata una tendència positiva, amb algunes baixes puntuals, i es registra un creixement del 3,8% el mes passat, el que representa un total de 357 vehicles nous matriculats.

Des de l'abril del 2020, quan es va iniciar la remuntada, les matriculacions han anat pujant de manera pausada però a l'alça. Totes les modalitats de matriculació (turisme, camions, motocicletes, entre d'altres) han acabat l'agost en positiu. En el cas dels turismes, amb una pujada del 8,9%; en motocicletes i ciclomotors, presenta una tendència mensual en creixement en els darrers cinc mesos, se situa en aquest mes d'agost en un 0,4%; i camions i camionetes, amb un augment de matriculacions del 4,3%.

Si les dades del mes passat es comparen amb les de l'agost del 2019, hi ha una variació percentual negativa del -3,8%. Les matriculacions de vehicles dels darrers dotze mesos han estat de 3.736, fet que equival a una variació percentual negativa del -15,7% respecte al període anterior, en què es van matricular 4.431 vehicles.