El cap del Govern, Xavier Espot, en una imatge recent. (Foto: E.C.)
Turisme

El Govern obre la porta a estendre els ERTO en alguns casos determinats

S'hi podrien acollir sectors vinculats al turisme i l'oci nocturn

El cap de Govern, Xavier Espot, ha confirmat que estan plantejant-se allargar els ERTOs més enllà del 31 de desembre en sectors molt puntuals. Ho ha admès aquest dilluns al matí durant la inauguració de l'espai de 'coworking' Hi Five, a Andorra la Vella. Entre les empreses que se'n podrien beneficiar es trobarien, segons ha declarat el mateix Espot, les agències de viatges i els locals d'oci nocturn. Aquest tipus de negocis, a dia d'avui, no haurien pogut reactivar la seva economia a causa de les restriccions sanitàries imposades tant al país com a nivell internacional.

En aquest sentit, Espot ha recalcat que "no es preveu que en aquesta mesura es pugui incloure el sector hoteler ni altres que puguin estar oberts i treballin amb una certa normalitat per bé que ho facin una mica menys o bastant menys que l’any passat".

Segons dades del Govern, un 31,8% d'empreses que van demanar una suspensió temporal de contractes (ERTO) formen part del sector de l'hoteleria, és a dir, 3 de cada 10 negocis vinculats al turisme. Pel que fa al comerç, seria una xifra similar, un 28% del total, i en cas de la construcció, el nombre de sol·licituds d'ERTOs cauria a l'1,8%.