Les instal·lacions de la CASS. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

El salari mitjà s'incrementa 127 euros entre el maig i el juny d'aquest any

El nombre total d’assalariats també augmenta entre aquests dos mesos en 789 persones

Andorra la Vella.- El salari mitjà del mes de maig s’ha situat en 1.998,74€, una disminució del -5,8% respecte al mes de maig de l’any anterior, mentre que el del mes de juny s’ha situat en 2.125,31€ (+127 euros), un increment del +0,2% respecte al mes de juny de l’any anterior, informa aquest dijous el departament d'Estadística.

Al mateix temps, la massa salarial total del mes de maig ha estat de 71,17 milions d’euros. La variació és negativa, del -9,3% menys respecte al mateix mes de l’any anterior, mentre que la del mes de juny ha estat de 77,35 milions d’euros. La variació és negativa, del -2,7% menys respecte al mateix mes de l’any anterior.

Arran de les Suspensions Temporals de Contractes de Treball, tant la massa salarial com el salari mitjà s’han vist afectats, sobretot en certs sectors d’activitat on s’han produït més suspensions de contractes, afirma Estadística. Cal tenir en compte que la massa salarial i en conseqüència, el salari mitjà, inclou les aportacions de Govern derivades de les Suspensions Temporals de Contractes de Treball arran de la pandèmia de la Covid-19.

El nombre total d’assalariats del mes de maig ha estat de 35.607 persones, fet que representa una variació del -3,7% respecte al mateix mes de l’any anterior, en què n’hi va haver 36.974. La mitjana d’assalariats d’acord amb les dades dels darrers dotze mesos és de 39.376, el que representa una variació positiva del +0,4% respecte a les dades del període anterior. Pel que fa al mes de juny, ha estat de 36.396 persones (+789), fet que representa una variació del -2,9% respecte al mateix mes de l’any anterior, en què n’hi va haver 37.502. La mitjana d’assalariats d’acord amb les dades dels darrers dotze mesos ha estat de 39.284, el que representa una variació positiva del +0,1% respecte a les dades del període anterior.

El mes de maig, un total de 9.230 persones s’han vist afectades per les Suspensions Temporals de Contractes de Treball arran de la Covid-19, i han vist complementat el salari percebut per l’empresa amb l’aportació econòmica per part de Govern. Quant al mes de juny, un total de 8.072 assalariats (9.230 el mes de maig) s’han vist afectats per les Suspensions Temporals de Contractes de Treball arran de la Covid-19, i han vist complementat el salari percebut per l’empresa amb l’aportació econòmica per part de Govern.