L'assistent de veu Siri incorporarà el català entre les seves opcions. (Foto: Apple)
Innovació

El gegant tecnològic Apple inclourà el català en el seu assistent de veu

Siri es convertirà en el primer dispositiu d'aquesta mena que compta amb la llengua oficial

La pregunta "Siri, on són les meves claus?", per fi es podrà fer en català. Siri es convertirà en el primer assistent de veu del mercat a parlar en la llengua oficial després que la multinacional Apple hagi decidit incloure-la entre les seves opcions lingüístiques.

La companyia ha fet pública aquest dimarts una oferta laboral que inclou analistes a Siri en diferents llengües, una de les quals és el català. Val a dir que cap dels 32 assistents de veu del mercat parla l'idioma d'Andorra i els països catalans. La seva incorporació donarà resposta a les necessitats lingüístiques dels usuaris catalanoparlants d'aparells com l'iPhone o l'iPad i farà possible que Apple CarPlay es configuri també en aquesta llengua, ja que utilitza el sistema de reconeixement i parla de veu Siri.

A més del domini de la llengua catalana, l'oferta de feina també demana coneixements lingüístics i culturals, i habilitats analítiques per poder avaluar respostes.

Apple ja havia fet alguns passos per incloure el català en el seu servei. La nova versió d'iOS inclou llistes de música íntegrament en català i Apple TV ja disposa de tota la seva interfície en la nostra llengua.