El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant la signatura. (Foto: Actua)
Empresa

Actua signa un acord per posicionar Andorra com a referent de la innovació en el sector de la muntanya

El conveni amb GSIC fomentarà que 'start-ups' portin els seus projectes al país

Andorra la Vella.- El president de Global Sports Innovation Center (GSIC) powered by Microsoft i director de Microsoft Sports, Sebastian Lancestremère; la directora general del GSIC, Iris Córdoba, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d'Actua, Jordi Gallardo, han signat de manera telemàtica, un conveni a partir del qual es posicionarà Andorra, a nivell internacional, com un punt de referència en l'ecosistema d''start-ups', innovació i transformació digital dels esports d'hivern, muntanya i ciclisme.

L'acord inclou la implantació d'un programa d'activitats en línia i presencials per a empreses i 'start-ups' d'Andorra i de tot el món que vulguin portar les seves innovacions al Principat. En aquest sentit, el ministre de Presidència, Economia i Empresa ha destacat que "l'objectiu és treballar conjuntament a Andorra reptes globals centrats en esports de muntanya i ciclisme que generaran nous projectes per al país".

Gallardo ha avançat que "GSIC treballarà, juntament amb els professionals andorrans, en un programa d'activitats i serveis d'assessorament i mentorització. Andorra comptarà amb xarxa internacional de col·laboradors i ambaixadors de GSIC, en la consecució de l'objectiu de reforçar l'ecosistema innovador de la indústria dels esports d'hivern i de ciclisme".

GSIC powered by Microsoft també donarà suport a la creació de l'espai d'Innovació Casa de la Muntanya i a d’altres possibles espais paral·lels de l'ecosistema d'innovació i emprenedoria en l'àmbit de l'esport a Andorra, tal com informen des d'Actua.

Per la seva banda, el president honorífic de GSIC i director general de negoci de la Indústria de l'Esport de Microsoft, Sebastià Lancestremère, ha agraït la disposició del Govern per la signatura de l'acord i ha subratllat la "gran importància que té generar un punt de trobada per promoure la innovació i valor als esports d'hivern i ciclisme que reuneixi als actors més rellevants del sector. Aquest acord reforça el nostre compromís per seguir impulsant la transformació digital a l'esport". En la mateixa línia, la directora general de GSIC, Iris Còrdova, ha destacat que "serà una gran oportunitat no només per als socis de GSIC, però també per a les empreses tecnològiques de tot el món que vulguin mostrar i implementar les seves solucions a les estacions i pistes d'esquí, rutes ciclistes, pistes de gel, àrees de muntanyisme i molt més. A través dels processos d'innovació oberta, podrem impulsar la transformació digital d'aquest segment de l'esport i portar-lo al següent nivell".

Per Andorra el conveni garanteix serveis d'assessorament de GSIC que han d'ajudar el país a convertir-se en punt de referència en la innovació i transformació digital dels esports d'hivern, muntanya i ciclisme. Entre les accions previstes destaquen l'organització d'una competició internacional d''start-ups' amb projectes i solucions innovadores relacionades amb els esports de muntanya i el ciclisme, una cita que tindrà una periodicitat anual; una jornada d'inversors i innovació centrada en esports d'hivern i ciclisme amb la participació d'inversors i 'start-ups', i on s'espera que es tanquin acords de finançament per a diversos projectes; un programa de mentorització on les 'start-ups' andorranes seleccionades rebran dues sessions mensuals d'una hora de durada, durant tres mesos, impartides per personal de GSIC, el director general Microsoft Sport i el CEO de SPSG Consulting, entre d'altres; i, paral·lelament es generaran continguts andorrans que s'exposaran en l'àrea d'exhibició de GSIC a Madrid i se celebraran diversos seminaris web.

GSIC de Microsoft

El Global Sports Innovation Center (GSIC) impulsat per Microsoft té la seva seu a Madrid i és una associació promoguda per Microsoft Sport Team des de maig de 2015. El seu principal objectiu és crear un punt de trobada internacional per a la innovació aplicada a la indústria de l'esport i la construcció d'un ecosistema global d'empreses i institucions vinculades a l'esport i la tecnologia.