Un supermercat del país. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L’IPC avançat del setembre mostra una desacceleració de la caiguda dels preus

L'indicador registra una disminució del 0,1%

Andorra la Vella.- Malgrat que encara és orientatiu, l'Índex de Preus de Consum (IPC) del setembre mostra una tendència a la desacceleració en la caiguda que venia registrant l'indicador. Així, segons ha publicat aquest divendres el departament d'Estadística, l'IPC avançat del mes passat va registrar una disminució del 0,1%. En cas de confirmar-se, disminuiria cinc dècimes respecte a l’IPC avaluat al mes d’agost (+0,4%).

Aquest indicador, que es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC,  suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 93% aproximat dels preus de setembre entrats. Per a aquells productes que encara no han estat testats, s’utilitza el mateix preu del mes anterior.

Fent la comparativa amb els països veïns, l’IPC avançat d’Espanya del mes de setembre del 2020 se situa al -0,4%. En cas de confirmar-se, augmentaria una dècima respecte a la variació registrada al mes d’agost. Pel que fa a l'IPC avançat de França, puja un 0,1%. En cas de confirmar-se disminuiria una dècima respecte a la variació registrada al mes d’agost.