Gràfic de les matriculacions de vehicles. (Foto: Departament d'Estadística)
Indicadors

Les matriculacions de vehicles augmenten un 5% al setembre

Durant els darrers dotze mesos disminueixen un 16,1 per cent

Andorra la Vella.- Les matriculacions de vehicles durant el mes de setembre han estat 355, la qual cosa suposa una variació percentual positiva del +5,0% respecte al mes de setembre de l’any anterior, segons informa aquest dilluns el departament d'Estadística. Aquest mes ha tingut una variació positiva les motocicletes i els ciclomotors amb un +40,0%, mentre que s'han mantingut estable els camions i camionetes amb un 0,0%. Per contra, els grups que han tingut variacions negatives són 'Altres' amb un -37,5% i els turismes amb un -0,8%. 

Aquest mes de setembre, els grups que han mantingut variacions negatives són el gasoil amb un -22,7% i la gasolina amb un -0,5%. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, aquest mes se n'han matriculat 13, 12 més que el mateix mes de l'any anterior. Quant als vehicles híbrids, en termes globals se n'han matriculat 38, 31 més que l'any anterior. Per últim, dels vehicles sense carburant, aquest mes se n’han matriculat 5, és a dir, els mateixos que al mateix mes de l’any anterior.

En canvi, les matriculacions de vehicles dels darrers dotze mesos han estat 3.753, fet que equival a una variació percentual negativa del -16,1% respecte al període anterior, en què es van matricular 4.471 vehicles. En els darrers dotze mesos, tots els grups presenten variacions negatives: camions i camionetes amb un -21,6%, 'Altres' amb un -19,0%, turismes amb un -18,4% i motocicletes i ciclomotors amb un -3,3%. 

De gener a setembre del 2020, s’han matriculat un total de 719 vehicles de gasoil, un -31,3% comparat amb el mateix període de l’any anterior. Pel que fa als vehicles de gasolina, en els nou primers mesos de l’any se n’han matriculat un total de 1.558, el que equival a una variació del -26,5% amb respecte al mateix període de l’any anterior.