El logo de BMS Consultoria Estratègica. (Foto: BMS Consultoria Estratègica)
Empresa

Bomosa Fundació projecta una consultoria per impulsar la responsabilitat social corporativa d'empreses i institucions

De moment ofereix cinc projectes socials i ecoestratègics

Bomosa Fundació ha impulsat BMS Consultoria Estratègica, amb l’objectiu d’acompanyar les administracions públiques i les empreses privades, sobretot del Principat, en els seus processos de responsabilitat social corporativa (RSC).

El director de Bomosa Fundació i de BMS Consultoria Estratègica, Albert Batalla, ha volgut remarcar que, a l’igual que succeeix amb les altres empreses de Bomosa, “tots els beneficis d’aquesta consultoria revertiran directament en els projectes filantròpics de Bomosa Fundació”.

Sota el lema 'Sumem per aconseguir organitzacions socialment responsables', BMS Consultoria Estratègica ofereix –de moment– cinc projectes socials i ecoestratègics. El 'Càlcul de la petjada de carboni' d’una localitat o empresa per tal de conèixer les seves emissions de CO2; 'Infraestructures verdes urbanes', amb l’objectiu de cohesionar socialment els municipis per fer-los més ecològics, així com de resoldre desigualtats en l’accés dels habitants als espais verds, per fomentar la seva salut física i psicosocial; 'Economia circular', que pretén tancar el cicle de la vida i transformar els residus en recursos; 'Evitar el malbaratament alimentari', per impulsar projectes relacionats amb el menjar conscient i responsable, i, finalment, 'Arrodoniment solidari', amb el qual es poden finançar projectes solidaris.

Per definir alguns d’aquests projectes, s’han tingut en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per les Nacions Unides i l’Estratègia de la UE sobre infraestructura verda (EC2013).

Fins al moment, BMS Consultoria ha arribat a un acord de col·laboració amb el comú de Sant Julià de Lòria, per tal d’establir un full de ruta que permeti una transformació progressiva d’aquesta parròquia, per fer-la més sostenible en l’àmbit energètic i ambiental. Amb aquest objectiu, s’està elaborant un pla director del desenvolupament energètic de la parròquia i es calcularà la petjada de carboni. Els estudis elaborats per BMS Consultoria Estratègica by Bomosa Fundació permetran definir la política energètica de Sant Julià de Lòria a mig i llarg termini i definir les accions a desenvolupar.