El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba. (Foto: Arxiu ANA)
Internacional

Continua la negociació entre Andorra i la UE per l'acord d'associació

La conversa ha estat telemàtica i s'han tractat alguns elements que formen part del pacte comercial del 1990

Andorra la Vella.- Les delegacions negociadores d'Andorra i de la Unió Europea (UE), encapçalades d'una banda pel secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, i de l'altra, per la cap negociadora adjunta, Clara Ganslandt, s'han reunit aquest dimarts al matí de manera telemàtica en el marc d'una nova ronda de negociació sobre l'acord d'associació. La reunió ha permès treballar en la incorporació al text d'alguns articles dels acords ja existents entre Andorra i la UE. En aquest sentit, Riba ha destacat que s'ha pogut avançar substancialment en "com es recolliran dins de l'acord algunes disposicions que formen part tant de l'acord comercial del 1990 com del protocol sobre qüestions veterinàries del 1997". A més, ha afegit que aquests elements "segueixen sent facilitadors en els nostres intercanvis comercials".

Paral·lelament, en la reunió virtual també s'ha explicat la posició andorrana pel que fa a l'annex relatiu a estadística. El Principat ja havia fet entrega recentment a la UE del seu document de posició sobre aquesta temàtica, i els intercanvis d'aquest matí han confirmat que les posicions es troben força alineades.

La pròxima ronda de negociació serà al desembre i l'objectiu, tant del Govern com de la Comissió Europea, és continuar avançant en la negociació malgrat la situació sanitària mundial actual. Per aquest motiu, totes dues parts han adaptat el calendari previst a la negociació virtual, tenint en compte que és preferible deixar certs aspectes de l'acord, més complexos, per a les sessions presencials.