La frontera del Pas de la Casa. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Un 25% menys de vehicles per la frontera des de l'inici de l'any

La pandèmia ha fet caure el flux d'entrades, principalment per la frontera francoandorrana

Andorra la Vella.- Malgrat que els primers mesos de l'any, l'entrada de vehicles per la frontera va mantenir el flux habitual, la pandèmia ha provocat una forta caiguda en les dades globals. Així ho demostra l'informe que aquest dilluns publica el departament d'Estadística en el qual, de gener a setembre del 2020, s’ha produït una caiguda del 25,9% en el nombre de vehicles, respecte al mateix període de l'any passat. En detall, el decrement ha estat del 27,7% dels provinents d’Espanya i d'un decreixement del 22,5% dels provinents de França.

Fent la comparativa anual, el nombre de vehicles que ha entrat durant els darrers dotze mesos ha estat, en total, de 3.428.415. Això representa una variació negativa del 18,0% respecte al mateix període anterior, en què van entrar 4.181.484 vehicles.

Si analitzem la dada per mesos, el nombre de vehicles que ha entrat al país durant el mes de setembre passat ha estat de 332.196, fet que suposa una reducció percentual al mes de setembre de l’any anterior del 6,3%. Per fronteres, la hispanoandorrana hauria registrat una caiguda de vehicles del 0,6% i la francoandorrana, una variació negativa del 15,6%.