El cap de Govern, Xavier Espot, durant la presentació de l'increment del salari mínim. (Foto: A.S.)
Empresa

El Govern incrementa el salari mínim en un 3,5% el 2021

La voluntat de l'augment és equiparar-lo al cost real de la vida

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat incrementar el salari mínim per l'any 2021. Així, hi haurà un augment del 3,5% a partir de l'1 de gener, segons ha informat aquest dimecres el cap de Govern, Xavier Espot, i el salari mínim interprofessional mensual passarà a ser de 1.021,47 euros i el mínim per hora de 6,47 euros. "L'objectiu és equiparar progressivament el salari mínim al cost real de la vida", ha manifestat Espot, per tal de respectar la recomanació del Consell d'Europa, que estableix que, com a mínim, ha de ser del 60% del salari mitjà.

Actualment, el salari mínim representa un 50,5% del salari mitjà i amb l'increment, si no hi ha variacions amb el salari mitjà de cara a l'any vinent, "ens situaríem en un 52,2%", ha comentat el cap de Govern, qui ha remarcat que amb aquestes mesures van complint les recomanacions del Consell d'Europa.

Cal recordar que l'any anterior es va fer una pujada del salari mínim d'un 3,2%, i des de l'executiu remarquen que aquestes mesures pretenen "millorar la capacitat adquisitiva dels nostres ciutadans, sobretot la dels que perceben una quantitat més baixa". Aquest increment equival al mateix percentatge que va presentar el ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, referent a les pensions de la CASS inferiors al salari mínim i de les pensions de solidaritat, les quals també augmentarien en un 3,5% de cara al 2021.