El ministre de Finances, Eric Jover. (Foto: SFG)
Sector financer

Andorra i Bèlgica avancen en la negociació per eliminar la doble imposició

Ambdós països han tractat qüestions relacionades amb l'actualitat econòmica a Europa en el context de la crisi sanitària i en les fonts de finançament dels estats

Andorra la Vella.- Andorra i Bèlgica treballen per avançar en la negociació per un conveni entre ambdós països per eliminar la doble imposició i prevenir l'evasió i el frau fiscal. El ministre de Finances, Eric Jover, s'ha reunit aquest divendres amb el seu homòleg a Bèlgica, Vincent Van Peteghem, per tractar diferents aspectes de les relacions bilaterals. En la reunió, que s'ha celebrat de manera telemàtica, també han participat l'ambaixadora d'Andorra a Bèlgica i a la Unió Europea, Esther Rabasa, així com el secretari d'Estat d'Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà.

Durant la trobada, Van Peteghem ha felicitat Andorra per la seva recent adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI), i ha considerat que aquest és un pas determinant per accedir als mecanismes de cooperació multilateral i bilateral en el marc de la circumscripció d'aquest organisme internacional. Andorra i Bèlgica es troben en la mateixa circumscripció i per aquest motiu s'han començat la ronda de reunions bilaterals entre els seus membres.

El ministres han tractat qüestions relacionades amb l'actualitat econòmica a Europa en el context de la crisi sanitària i en les fonts de finançament dels estats. Tots dos han coincidint en la necessitat de cooperar amb les institucions europees en l'actual situació. En aquest sentit, Jover ha compartit amb Van Peteghem la tasca que s'està duent a terme a Andorra per establir un marc de cooperació amb el Banc Europeu d'Inversions.