Un cartell de rebaixes en un període anterior. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

El període de rebaixes s'iniciarà el 18 de desembre i s'allargarà fins al 7 de març

El Govern acorda amb el sector del comerç ampliar el termini en cas que sigui necessari

Andorra la Vella.- El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres el decret pel qual es regula l'establiment del calendari de venda en rebaixes d'hivern 2020-2021. D'aquesta manera, el Govern ha determinat que el període s'iniciarà el 18 de desembre d'enguany i finalitzarà el 7 de març del 2021. La venda en rebaixes privades únicament podran tenir lloc durant el període comprès entre l'11 i el 17 de desembre d'enguany. Per la seva banda, els comerços dedicats a la venda d'articles i material d'esports d'hivern (esquí), només podran vendre en rebaixes durant el període comprès entre el 12 de febrer i el 5 d'abril de l'any vinent.

Tal com ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, l'executiu ha decidit aprovar el decret amb aquestes dates estipulades, però amb l'actual context de crisi sanitària i la seva repercussió econòmica, s'ha acordat amb el sector la possibilitat d'ampliar el període en cas que fos necessari. Tot i això, aquesta possibilitat es valorarà a finals del mes de gener.

El decret, que es publicarà al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) la setmana vinent, recorda que cada comerciant és lliure d'efectuar o no la venda en rebaixes, tot i que, si decideix dur-la a terme, ho ha de fer tenint en compte les condicions establertes en la normativa vigent en matèria de comerç i durant els terminis que estableixi el calendari aprovat, respectant en tot moment els drets dels consumidors i la bona fe en les relacions de consum.