L'edifici de FEDA. (Foto: Arxiu ANA)
Consum

El Govern manté les tarifes elèctriques per l'any vinent

La mesura s'aplicarà de forma retroactiva des de l'1 d'octubre i fins que l'executiu decreti el contrari

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat aquest dimecres el decret de tarifes elèctriques reduïdes per a empreses en el marc de la situació d'emergència sanitària causada pel coronavirus. De manera paral·lela, el consell d'administració d'Andorra Telecom també ha aprovat les condicions i les característiques de les noves ajudes per a les empreses sobre els serveis de telecomunicacions. Així, les noves mesures preveuen que es poden acollir a ambdues subvencions totes aquelles empreses que han sol·licitat i obtingut una ajuda al pagament del lloguer o de les quotes hipotecàries de locals comercials.

Entrant al detall, el text aprovat pel Govern preveu que la reducció de la tarifa elèctrica s'aplica tant al terme de potència com al terme d'energia. En concret, s'aplicarà una reducció de tarifa del 100% en cas que l'empresa gaudeixi d'una ajuda del 75% de l'import del lloguer o de la quota hipotecària i, a banda, s'oferirà una reducció de la tarifa del 50% en el cas que l'empresa gaudeixi d'una ajuda del 25% o del 50% de l'import del lloguer o de la quota hipotecària. Aquests mateixos percentatges s'aplicaran en les tarifes d'Andorra Telecom en la totalitat dels serveis, excepte en la telefonia mòbil.

En el cas de la rebaixa establerta en la tarifa elèctrica, i amb la voluntat que la reducció sigui la mateixa independentment de quina sigui l'empresa distribuïdora titular del contracte de subministrament, el decret estableix també un mecanisme perquè FEDA pugui deduir a les altres entitats distribuïdores el cost ocasionat per l'aplicació de les reduccions de tarifa als abonats que hi tenen dret.

Els descomptes s'aplicaran de forma retroactiva des de l'1 d'octubre i romandran en vigor fins que el Govern en decreti el contrari. En el cas d'Andorra Telecom, la mesura s'allargarà, com a mínim, fins al mes de novembre.

L'aplicació dels descomptes serà efectiva i de forma automàtica en aquells casos que les empreses ja tinguin aprovat i en vigor els ajuts al lloguer i les quotes hipotecàries aprovats pel ministeri de Presidència, Economia i Empresa. En aquest sentit, els empresaris no han de dur a terme cap gestió addicional. En el cas que encara no s'hagi demanat l'ajuda, en el mateix formulari de sol·licitud es podrà requerir la rebaixa de les tarifes elèctriques i de telecomunicacions.