El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant la trobada. (Foto: SFG)
Innovació

Gallardo destaca la mobilitat sostenible d'Andorra, l'ús de vehicles elèctrics i el foment del transport públic al Global E-Mobility Forum

El ministre també ha explicat la proposta del com a 'Living Lab' per a la indústria

Andorra la Vella.- El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha participat aquest dijous al Global E-Mobility Forum, que enguany celebra la seva segona edició amb seu a Polònia. En el context de la crisi sanitària, la jornada, centrada en el desenvolupament i en la mobilitat sostenible, s'ha celebrat de manera telemàtica i ha comptat amb la participació de representants de governs d'arreu del món. El ministre ha ressaltat l'aposta del Govern per la mobilitat sostenible, fomentant l'ús dels vehicles elèctrics a través de diversos programes d'incentius per renovar el parc automobilístic del Principat. A més, seguint amb la necessitat de reforçar la mobilitat sostenible, ha posat en relleu la importància d'impulsar el transport públic.

En la taula ministerial inicial, Gallardo ha explicat les particularitats de la xarxa viària andorrana i, consegüentment, de la mobilitat domèstica fins de les fronteres nacionals. També s'ha referit als desplaçaments relatius a la visites turístiques i ha destacat l'entrada de més de quatre milions de vehicles anualment al país. El ministre, a més, ha pogut explicar la proposta d'Andorra com a 'Living Lab' per a la indústria i altres països que vulguin treballar prototips abans de llençar-los al mercat gràcies al 'Data Hub Nacional' que existeix.