Una imatge de la seu d'Andbank Espanya. (Foto: Andbank)
Sector financer

Andbank Espanya comercialitza Everwood V, que invertirà en la construcció de plantes fotovoltaiques

El fons tindrà el focus en projectes al mercat a l'estat espanyol, Portugal i Itàlia

Andorra la Vella.- Andbank Espanya, entitat especialitzada en banca privada, ha iniciat la comercialització del fons Everwood V d’Everwood Capital, que invertirà en la construcció de projectes fotovoltaics sense subsidi al sud d'Europa. Després de "l'èxit" aconseguit amb els fons anteriors de la gestora, que van obtenir rendibilitats anualitzades netes per als inversors d'entre un 17,8% i un 33,1%, Andbank Espanya donarà l'oportunitat d'invertir de manera preferent als seus clients de banca privada.

El fons Everwood V tindrà el focus en projectes al mercat -sense risc regulador i sense subvencions- a Espanya, Portugal i Itàlia i se centrarà en invertir en la construcció d'un porfolio diversificat de plantes fotovoltaiques.

La durada prevista del vehicle és de set anys amb una TIR objectiu neta per a l'inversor del 12% anual. Segons el director de producte d’Andbank Espanya, Eduardo Martín, consideren "que aquest sector suposa una gran oportunitat d'inversió: compta amb suport institucional de l'estat espanyol, la Unió Europea (Tractat de París) i ara també dels Estats Units, i és el gran beneficiat en el procés global d'electrificació econòmica i de transició energètica. Probablement un dels sectors amb més visibilitat en l'entorn actual d'incertesa".

Al seu torn, Alfredo Fernández Agras, soci fundador d’Everwood Capital, gestora líder en energies renovables, ha manifestat que “després d'haver aconseguit l'objectiu inversor del Fons IV amb 300 milions d’euros i 1.000 MW compromesos en projectes fotovoltaics de nova construcció i amb un 'pipeline' de projectes atractius, comencem la comercialització del nostre Fons V que pretén oferir a l'inversor un accés directe a actius renovables en un moment òptim i de gran visibilitat de la indústria renovable a futur”.

"El nostre Fons V ofereix a l'inversor accés a oportunitats d'economia real de retorn atractiu, amb un risc delimitat i de la mà d'un equip gestor provat amb un track-rècord destacat en els seus fons anteriors”, ha dit José Antonio Urquizu, també soci fundador d’Everwood Capital.

Una vegada es realitzi la inversió, l'equip gestor d’Everwood Capital s'encarregarà de la gestió activa de tota la cadena de valor de cadascun dels projectes -desenvolupament, construcció, finançament, cobertura de preus de mercat mitjançant PPAs, optimització d'ingressos, opex, impostos, etèctera. La firma preveu vendre el porfolio d'actius una vegada estiguin en operació el 2026, sent els compradors naturals les companyies industrials (elèctriques i companyies de petroli i gas) o les grans entitats financeres (fons, asseguradores, fons de pensions).

Everwood Capital, a més de clients de banca privada, complementarà el 'fundraising' amb inversors institucionals rellevants, tant nacionals com internacionals.

Aposta per les inversions alternatives

Andbank Espanya és pionera a plantejar als seus clients oportunitats d'inversió en projectes d'economia real que permeten diversificar les carteres i obtenir rendibilitats de manera descorrelacionada amb els mercats.

L'entitat va tancar el 2019 amb més de 600 milions d'euros de clients invertits en aquesta mena de productes, entre els quals es troben fons que inverteixen en negocis patrimonials –infraestructures, immobiliari o energies renovables- o en altres oportunitats del mercat -fons de venture capital, private equity o operacions del mercat en les quals l'entitat veu valor (ampliacions de capital, sortides al MAB, etcètera).