Aladdin: la plataforma de gestió del risc de Vall Banc
A l'Alça

Vall Banc preveu doblar la cartera de clients d'Aladdin

És l'única entitat financera del país que disposa d'aquesta eina de gestió del risc

Vall Banc preveu que, en el pròxim semestre, la xifra d’inversors que contractin la seva plataforma Aladdin es torni a multiplicar. I és que en un any, l'entitat financera ha doblat el nombre de clients que han volgut utilitzar aquesta eina en la recerca de més seguretat.

Tal com ha explicat el coordinador de Wealth Vall Banc, Ignasi Vega, "Aladdin és una eina que, utilitzant última tecnología i el big data, permet obtenir carteres molt personalitzades i molt adaptades al perfil de risc de cada client. Això vol dir que, per exemple, Aladdin agafarà un portfoli ja existent i et dirà quin comportament tindria aquest portfoli, en positiu o en negatiu en esdeveniments que, o bé que ja han succeït o que podrien succeir". I és que aquesta plataforma, propietat de Black Rock, permet dibuixar possibles escenaris amb més de 3.000 factors de risc diferents.

"Sabem com es comportarà un portfoli davant d’escenaris com una incidència macroeconòmica convencional, expectativa d’inflació, tipus d’interès, a nivell de renda variable doncs un augment de les tensions comercials entre la Xina i els EUA, per exemple... però també a nivell climàtic; fa uns anys vam tenir un tsunami al Japó que va afectar molt els mercats", ha detallat Vega, i ha recalcat que l'anàlisi de riscos també es fan en sentit positiu: "Tenim l’escenari que la pandèmia s’alleuja, les vacunes fan efecte i la recuperació econòmica a nivell global és més ràpida que les expectatives estan descomptant, per exemple".

El que intuïtivament ja podem imaginar a nivell financer, Aladdin ho trasllada als números, veure-ho i "permet als clients prendre decisions d’inversions amb molta més informació", ha assegurat el coordinador de Wealth Vall Banc.

Amb més de 20 anys d’història, la plataforma va néixer com una eina interna per gestionar el risc de les carteres de Black Rock, però actualment hi estan subscrites les principals asseguradores, fons i gestores del món. Al 2019 Bankia i al 2020 Banco Santander, per exemple, van arribar a un acord amb Black Rock per incorporar aquesta eina a les seves gestores. "En el moment actual, una situació molt convulsa que ningú s'esperava, Aladdin ens aporta certesa", conclou Vega.