La gestió de flotes d'Andorra Telecom
A l'Alça

Una vintena d'empresa del país ja fan servir la gestió de flotes d'Andorra Telecom

El servei funciona més enllà de la frontera i disposa de diferents modalitats

Per poder ser més productius i facilitar la feina dels seus empleats, moltes empreses fan servir la gestió de flotes. A través d’un sistema de GEO localització estudien els moviments dels seus vehicles i generen noves rutes o dinàmiques de treball que els permetin estalviar temps i diners. Al país, una vintena d'empreses i entitats públiques tenen incorporat aquest sistema a la seva flota amb l'objectiu de ser més eficients.

Segons ha explicat Carles Casadevall, portaveu d’Andorra Telecom, al programa 'A l'alça', "al llarg del 2020 s'ha instal·lat una nova funcionalitat que nosaltres anomenem 'el botó del pànic', amb el qual si el conductor pateix un accident o l’estan robant o qualsevol altre incident, polsant aquest botó de forma immediata li arriba a la plataforma o a l’empresa un avís conforme el conductor està tenint alguna mena de problema".

Dissenyat íntegrament pel departament de Recerca i Desenvolupament d’Andorra Telecom, el servei de gestió de flotes funciona des de fa cinc anys i recentment també s'ha habilitat més enllà de la frontera per a companyies vinculades al transport públic, el servei tècnic i l’entrega de comandes. "És un sistema bastant personalitzable. Per exemple, jo vull que em saltin alarmes quan els vehicles surtin d’una zona determinada perquè aquests vehicles només han de treballar en aquests carrers, doncs aleshores salten alarmes i pot generar a final de mes o de la setmana un informe amb les alarmes que han saltat per conductor o vehicle", ha detallat Casadevall.

A més del botó del pànic, el servei disposa de diferents modalitats. Tal com ha afirmat el portaveu d'Andorra Telecom, "hi ha un mòdul molt específic per empreses de transport d’autobusos, on tens una sèrie de parades, la ruta, pots veure quan arribarà a la darrera parada... després hi ha un mòdul d’alarmes i informes... i el darrer mòdul és de manteniment; a partir del moment que en la teva empresa tens deu o quinze vehicles, saber quan han passat la ITV, quan has fet les revisions, quants quilometres portes, si aquest vehicle ha consumit més benzina o no, etc., doncs tot això es pot gestionar amb el programa i generar informes que t’ajudin a prendre certes decisions".

Aquesta eina està dissenyada per facilitar la feina dels conductors i els gestors de flotes, més que per dur un control sobre els treballadors. Independentment de la quantitat de vehicles que tingui una empresa, una bona gestió de la flota permetrà recuperar ràpidament la inversió feta.