El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, durant la trobada amb el seu homòleg de Luxemburg. (Foto: SFG)
Un moment de la trobada telemàtica entre el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, amb el seu homòleg a Luxemburg, Pierre Gramegna. (Foto: SFG)
Sector públic

El ministre de Finances de Luxemburg destaca la importància que Andorra integri fòrums com l'FMI

Jover i Gramegna han tractat en una trobada l'impacte del coronavirus des del punt de vista financer

Andorra la Vella.- El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, s'ha reunit aquest dijous amb el seu homòleg a Luxemburg, Pierre Gramegna, per tractar diferents aspectes de les relacions bilaterals. En la reunió, que s'ha celebrat de manera telemàtica, també hi han pres part l'ambaixadora d'Andorra a Bèlgica i a la Unió Europea, Esther Rabasa, i el secretari d'Estat d'Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà.

La trobada s’ha desenvolupat en el marc de l’adscripció d’ambdós països en la mateixa circumscripció del Fons Monetari Internacional. En aquest sentit, Gramegna ha felicitat Andorra per la seva recent adhesió a aquest organisme internacional i ha emfatitzat la importància per a un país petit com el Principat d’aprofitar els fòrums multilaterals de cooperació.

Els ministres han comparat també com s’ha afrontat des del punt de vista financer la crisi generada per la Covid-19 i especialment l’increment del dèficit dels comptes públics que se’n deriva, o les accions previstes pels dos executius en matèria de sostenibilitat i medi ambient. Finalment, Jover ha exposat al seu homòleg l’aproximació per part del Principat a la Unió Europea –a través de l’acord d’associació que s’està negociant– i a diferents institucions europees com ara el Banc Central Europeu.