Orada Real Estate rehabilitarà l'edifici annex a l'hotel Comtes d'Urgell
A l'Alça

Orada Real Estate rehabilitarà l'edifici annex a l'hotel Comtes d'Urgell

La reforma és obra de l'arquitecte Pere Espuga i comptarà amb una desena de pisos de gamma alta

La construcció de promocions immobiliàries canviarà la silueta urbana del país en un parell d’anys, especialment a la parròquia d’Escaldes-Engordany, on està previst que es desenvolupi el centre financer. L’edificació d’habitatges de qualitat però assequibles és un mercat a l’alça que respon a una demanda interna però també suposa un pol d’atracció d’inversors estrangers interessats en instal·lar-se al Principat. Una d’aquestes promocions se situa al costat de l’emblemàtic l’hotel Comtes d’Urgell i oferirà entre set i deu pisos de gamma alta. El projecte, impulsat per Orada Real Estate, compta amb el disseny de l’arquitecte Pere Espuga, responsable d’algunes obres tan icòniques al país com la Ciutat de la Justícia o el Consell General.

Espuga, entrevistat al programa 'A l'alça', creu que s'està vivint un problema amb el parc immobiliari andorrà, i és que "en molts casos és vell i petit, i una part important de la població del país necessita nous habitatges de qualitat, amb unes mides coherents, perquè estem una mica en els dos extrems: pisos de luxe o habitatges poc adequats a la demanda". En aquest sentit, recorda que amb la Llei d'impuls de la transició energètica i canvi climàtic, es preveu que tots els immobles de nova construcció tinguin un consum d’energia gairebé nul, i tots els materials que s'utilitzaran en la nova promoció Comtes d'Urgell cobreixen aquesta necessitat. "Els tancaments són amb triple vidre i doble càmera; tenim instal·lacions d’última generació com aerotèrmia, terra radiant i un sistema mecànic de doble flux que permet extreure l’aire viciat, i retornar-lo a l'interior net i calent, i això et permet una pèrdua energètica molt minsa", detalla.

Val a dir que Orada Real Estate, responsable de la promoció, és una de les principals empreses del Principat d’Andorra que projecta, construeix i promou el desenvolupament integral de productes immobiliaris, i amb més de quinze anys d’experiència, ha mantingut el seu esperit innovador, buscant sempre l’equilibri entre la qualitat i el preu.

El de la construcció és un dels pilars del creixement econòmic andorrà i s’ha mantingut en positiu els darrers quatre anys. Es preveu que el sector continuï expandint-se tant per la demanda d’obra nova com per les accions de rehabilitació.