"Vam intentar fer una petita Caldea a la Vall d'Incles"
A l'Alça

'Vam intentar fer una petita Caldea a la vall d'Incles'

La primera feina del cònsol major de Canillo, Francesc Camp, va ser un estudi sobre la viabilitat d'un centre termal

Al test del programa 'A l'alça', posem a prova els principals actors econòmics i empresarials del país amb l'objectiu de conèixer-los una mica millor. En el cinquè capítol li hem pres el pols a Francesc Camp, cònsol major de Canillo.

Camp va revelar durant l'entrevista que la seva primera feina va ser en una consultora de Barcelona, on, precisament, li va tocar fer un estudi de viabilitat a la parròquia de la qual ara n'és el màxim responsable. Es va tractar, ni més ni menys, de saber si una petita Caldea era possible a la vall d'Incles, però "finalment el projecte no va prosperar", assegura el cònsol. Gràcies a aquella primera feina, va poder reunir prou diners per passar algunes vacances "a Salou i Cambrils, que en aquella època hi anàvem molt", assegura, "i amb el primer cotxe vam anar a Roma amb un amic".

Durant el programa, Camp també declara que, si pogués demanar un desig que es complís de manera immediata, seria tenir l'acord d'associació amb la Unió Europea. "Crec que l'hauríem de tenir ja, però encara trigarem uns quants anys", lamenta.

El màxim responsable del comú de Canillo aifrma que admira "a tot el col·lectiu dels petits emprenedors" que tiren endavant els seus negocis malgrat la forta competència. Sobre emprenedoria, fa referència al que creu que és un dels millors invents de la història: els canons de neu. "Curiosament, el primer canó de neu que hi va haver a Andorra el va portar un canillenc als anys 70", afegeix. D'altra banda, creu que la qualitat de vida és un dels alicients més importants per convèncer un inversor a instal·lar-se a Andorra.

Camp també creu que si pogués viatjar al passat i trobar-se amb el seu 'jo' més jove, li diria que "no faci tanta política, que està bé fer-ne, però potser no tants anys".