El programa Fem Empresa. (Foto: CCIS)
Empresa

Pla d’acció de la Cambra per oferir assessorament, eines i recursos a les empreses

El contingut ha estat elaborat després de més de 20 reunions amb la majoria dels sectors d’activitat

D’acord amb l’objectiu de la Cambra de Comerç Indústria i Serveis (CCIS) de treballar per la recuperació econòmica i donar suport a les empreses en el context actual, la institució ha presentat el nou programa Fem Empresa, que s’alinea amb la iniciativa d’escoltar, entendre i actuar durant el decurs de la crisi econòmica derivada de la Covid-19, informa aquest dimarts en un comunicat.

Impulsat per tal d’ajudar el teixit empresarial a accelerar la recuperació de la crisi actual, el programa té com a eixos principals la identificació i monitoratge d’empreses per sectors que necessiten suport de forma més urgent, la prestació de l’assessorament, recursos i eines necessàries per a la continuïtat i recuperació i continuïtat de l’empresa andorrana.

El programa es presenta després de deu mesos de pandèmia, en els quals la Cambra ha estat "al costat" del Govern i de l’empresa andorrana, i ha constatat la "greu afectació" en tots els sectors de l’activitat econòmica, però també "els esforços" del sector públic i privat per superar les dificultats. En aquest sentit, la Cambra aposta per oferir noves eines i recursos per tal de fomentar una ràpida recuperació econòmica que repercuteixi en el futur i en el benestar de la ciutadania.

Fem Empresa oferirà assessorament en mesures econòmiques i temes fiscals i legals, jornades empresarials, serveis d'ADR (mediació, conciliació, 'fact finding') i formacions d'adaptació al context actual i noves tendències. A més, s’està treballant en dos nous programes sobre transformació digital i viabilitat empresarial.

El servei d’assessorament i les jornades empresarials ja estan en marxa, mentre que projectes específics com el servei d’ADR estaran disponibles a partir del primer trimestre de 2021. La Cambra informarà de l’obertura de les inscripcions per cada programa properament.

Fem Empresa ha estat elaborat gràcies a les conclusions de les més de 20 reunions sectorials que la Cambra ha mantingut amb els principals sectors econòmics durant els mesos d’octubre i novembre, a través d’entrevistes amb representants d’activitats com la indústria, la construcció, els transports, la banca i els serveis.