"Hem d'actualitzar algunes lleis si volem obrir-nos al món"
A l'Alça

'Hem d'actualitzar algunes lleis si volem obrir-nos al món'

El director general de Bomosa, Manel García, se sotmet al 'test' del programa 'A l'alça'

Al test del programa 'A l'alça', posem a prova els principals actors econòmics i empresarials del país amb l'objectiu de conèixer-los una mica millor. En el setè capítol li hem pres el pols a Manel García, director general de l'univers Bomosa.

García considera que un dels àmbits que hauria de millorar el Principat és el legislatiu. Econòmicament i empresarialment parlant, creu que "algunes lleis s'han d'actualitzar si volem que Andorra sigui una porta oberta al món". Segons el director, la fiscalitat és el que més valoren els inversos, tot i que també ha destacat que, un cop s'han instal·lat, també aprecien la seguretat i la natura. En aquest sentit, ha recalcat que "el fet que les meves filles puguin caminar de nit pel carrer sense que em preocupi, no té preu".

A tots els entrevistats se'ls hi pregunta què voldrien per a Andorra si poguessin demanar un desig. Davant la qüestió, García voldria "un tren que anés de França a Espanya passant per Andorra, de Tolosa a Barcelona, per exemple".

Armengol va revelar durant la secció que la seva primera feina "deuria ser als 16 o 17 anys, portant la comptabilitat de petites empreses després d'haver acabat el batxillerat". Amb els diners estalviats d'aquells primers sous, es va comprar "una vespa per circular per la ciutat, perquè era perfecte per anar a la universitat i fer encàrrecs".

A la secció 'El test', també se'ls pregunta quin consell es donarien si poguessin viatjar al passat. "Que apliqués més l'estratègia en la gestió de recursos, perquè fer funcionar una empresa no és fàcil i necessites aquesta estratègia per fer que tot rutlli", es diria a sí mateix.

Per últim, ha aprofitat l'ocasió per expressar la seva admiració per l'univers Bomosa. "El que fa és canalitzar i vehicular tots aquells beneficis que pugui obtenir la branca empresarial i revertir-los en la població".