Els representants de Vall Banc i d’Argenta Patrimonios. (Foto: Vall Banc)
Sector financer

Vall Banc compra l'empresa d'assessoria financera Argenta Patrimonios

L'entitat, especialitzada en gestió de patrimonis, inicia la seva internacionalització a Barcelona

Andorra la Vella.- Vall Banc, entitat bancària especialitzada en Wealth Management –gestió de patrimonis–, desembarca a Espanya amb l’objectiu d’iniciar la seva presència al mercat internacional. La companyia va formalitzar aquesta setmana passada la compra d’Argenta Patrimonios, entitat d’assessorament financer ubicada a Barcelona que assessora més de 100 milions d’euros anuals, informa el banc aquest dilluns en un comunicat.

L’operació suposa el primer pas de Vall Banc en la seva estratègia d’expansió fora d’Andorra. “Aquesta compra representa un gran avanç que ens ajuda a consolidar el creixement de l’entitat; a més de permetre’ns aportar el nostre model de banca privada al panorama internacional”, explica José Luis Dorado, CEO de Vall Banc.

L’entitat andorrana, especialitzada en Wealth Management, està posicionada en l’assessorament i gestió patrimonial global amb una aproximació prudent al risc i una visió independent. “Volem ser un referent en el sector Wealth Management. La nostra ambició va associada a la gestió patrimonial i és aquí on volem créixer: ser l’alternativa natural per a tots aquells que necessiten assessorament i gestió patrimonial, des de la màxima professionalitat i confiança. En aquest sentit, l’adquisició d’Argenta Patrimonios suposa una clara oportunitat d’expandir-nos cap a mercats internacionals”, manifesta el CEO de Vall Banc.

Per la seva part, Juan Manuel Casanovas, director d’Argenta Patrimonios, assegura que “amb Vall Banc, compartim objectius, valors i la necessitat de situar al client al centre del servei. Per això, efectuar aquesta operació/transacció ha estat una decisió estratègica que ens donarà la possibilitat de créixer dins de Vall Banc Group”. Argenta Patrimonios, empresa d’assessorament financer amb seu a Barcelona, basa la seva activitat en ajudar als clients a planificar el seu patrimoni financer. Treballa amb clients de Catalunya, Madrid i País Basc.