El ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. (Foto: SFG)
Empresa

Fins a 1.160 inscrits al Servei d'Ocupació

El Govern creu que el teixit econòmic es recuperarà ràpid quan es reactivi l'activitat econòmica

Andorra la Vella.- Fins a 1.160 persones es trobaven inscrites a 31 de desembre al Servei d'Ocupació. El ministre portaveu, Eric Jover, ha declarat que les dades d'aquest 2020 són negatives i segueixen empitjorant, ja que al novembre les persones inscrites eren 1.011. Tot i aquestes xifres tan elevades, encara queda lluny el màxim de 1.863 persones inscrites al servei que hi va haver a mitjans de juny. En aquest sentit, Jover ha comentat que les dades mostren "la tensió que pateix el teixit econòmic i els ciutadans" en aquests moments, i ha recordat la importància i la necessitat de disposar d'ajudes perquè la gent pugui mantenir el nivell adquisitiu. A més, el ministre ha remarcat que el teixit econòmic del país es pot recuperar molt ràpidament quan es reactivi l'activitat econòmica. De fet, ha recordat que tres mesos després d'arribar al màxim de persones al Servei d'Ocupació, els inscrits havien baixat fins als 900.

En la mateixa línia, durant el mes de desembre també hi ha hagut un increment de les prestacions per desocupació involuntària, passant de les 112 del novembre a les 121. De fet, el mateix ministre ha reconegut que la situació és preocupant perquè l'activitat del país va molt lligada al turisme i les restriccions dels països veïns estan afectant "al nostre teixit econòmic". Des de l'executiu no es dona per perduda la temporada d'hivern i esperen "poder tornar a generar activitat". Tot i així, Jover ha indicat que han d'estar preparats per tot i per aquest motiu van allargar els ERTO fins al 30 de juny. A més, ha comentat que, en cas que fos necessari, no tanquen la porta a poder activar altres tipus d'ajuts amb "el punt d'equilibri necessari". També ha afegit que continuaran activant totes les palanques necessàries per estar al costat dels treballadors i ha recordat que les estacions d'esquí ja disposen d'un programa d'ajuts com les subvencions per l'electricitat i les telecomunicacions. A més, "estem estudiant les mesures que hem d'anar desenvolupant per estar al seu costat", ha dit.

Per altra banda, el Govern també ha aprovat prorrogar fins a 53 contractes dels treballadors del programa de foment a l'ocupació de cara al sector públic fins a finals de juny, que han de servir per "recuperar el nivell adquisitiu", ha explicat Jover. En total, hi ha 159 persones adscrites en aquests programes, 145 de les quals treballen a l'administració del Govern i de Justícia i 14 persones a les parapúbliques.