Un hotel d'Andorra. (Foto: UHA)
Turisme

El país compta amb 225 allotjaments turístics

Segons el departament d'Estadística, es disposa de 31.517 llits per acollir turistes

Andorra la Vella.- El nombre d’allotjaments turístics de la modalitat hotelera -que inclou hotels, aparthotels, hostals, residències i pensions- i de la modalitat apartaments turístics classificats del 2020 se situa en 225 i el nombre total de llits és de 31.517. Aquestes són les dades que publica aquest dijous el departament d'Estadística.

Val a dir que la dada sobre el nombre total de llits és el resultat de la suma de les capacitats que cada establiment ha declarat omplint el full de serveis i de preus. Aquesta declaració és fa mitjançant el ROAT. La baixada de capacitat en -779 llits correspon sobretot a una davallada del nombre de llits en hotels i Apartaments turístics, fruit del balanç d’obertura i tancament dels diferents tipus d’allotjaments turístics. La resta correspon a les variacions que han aplicat els empresaris a la capacitat dels seus allotjaments.

Del total d'espais vinculats a l'allotjament, 166 són hotels, 20 aparthotels, 10 hostals o residències, 6 pensions i 23 apartaments turístics. Per altra banda, també hi ha classificats 135 altres allotjaments turístics, entre els que destaquen les 87 empreses d’explotació d’habitatges d’ús turístic (EGHUT), que representen 2.600 habitatges d’ús turístic (HUT) i un total de 13.980 llits; 28 refugis de muntanya, 7 càmpings, 1 zona d’acampada, 1 casa de colònies, 2 albergs i 9 allotjaments rurals. En total, es troben més de 45.000 places disponibles -46.084, concretament-, entre els diferents tipus d’allotjaments del país.