Dissabte 27 d'abril de 2024
|
06:50 H
Un supermercat
Un supermercat (Foto: Arxiu ANA)
Consum

Els grans magatzems perden compradors a causa de la Covid-19

Andorra la Vella.- L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall ha patit una davallada del -27,1%, a preus corrents, durant el mes de novembre del 2020 respecte al novembre de l’any anterior. És la dada principal que publica aquest dijous el departament d'Estadística, en relació a l'índex de vendes de grans superfícies.

Si es desglossa l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris ha disminuit el -11,6% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) ha caigut el -39,6% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Val a dir que les dades de vendes als centres comercials i grans magantzems s’han vist afectades a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

La variació general anual se situa per sota de la xifra d’Espanya (-8,6%) i de la de França (-15,1%). Pel que fa a l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials al novembre del 2020, ha caigut el -1,0% respecte al mateix mes de l’any anterior, quasi el 64% són dones i més del 90% disposa de contractes a jornada completa.

 

Notícies relacionades