Especialitzar-se o diversificar?
A l'Alça

Especialitzar-se o diversificar?

El cas de gosSWIM, únic centre d'hidroteràpica canina al país, demostra que oferir un producte o servei molt determinat pot ser la clau de l'èxit

Quin ha de ser el camí a l'hora de fer créixer un negoci? Especialitzar-se o diversificar? No és que hi hagi una resposta correcta, ja que depèn de molts factors, però ser experts en un determinat sector i apostar per un sol servei o producte, sovint pot ser la clau de l’èxit. Aquest és el cas de Sílvia Grau, que va jugar-s'ho tot a una sola carta amb la seva empresa gosSWIM, dedicada a la hidroteràpia canina.

Segons ha explicat al programa 'A l'alça', quan va començar la gent li deia: "Què vols fer? una piscina per a gossos? però que t’has begut l’enteniment! i vaig dir ‘i per què no?’". I l'aventura li ha sortit prou bé. Li van llogar els baixos d’una borda vella de la Massana i allà va instal·lar el seu negoci fa set anys. Teràpies com la seva, als països veïns es poden comptar amb els dits d’una mà. "M’encantaria ampliar el negoci i tenir treballadors però has d'anar a poc a poc; qui més qui menys tothom coneix la Sílvia Grau de GosSWIM, però has d’estar constantment al peu del canó i lluitant, i treient-te títols, i veient què fan els altres... és una lluita constant", ha admès durant l'entrevista.

Decidir-se per un negoci especialitzat, li ha permès a la Sílvia convertir-se en una experta en la seva àrea, treballar en allò que realment l’apassiona i centrar tota la seva energia en un únic objectiu. "Em vaig començar a ficar en aquest món i vaig veure que a Anglaterra treballen molt la hidroteràpia canina i vaig anar a l'acadèmia Greyfriars, que és un dels millors centres de reeducació al Regne Unit, i allà vaig fer diversos mòduls", ha detallat.

Tot i que venia del món de la restauració, va fer el canvi després de patir un accident de trànsit que li impedia estar moltes hores dreta, i d’una crisi, va néixer l’oportunitat de la seva vida. Superar situacions complicades ens fa canviar la forma d'entendre la vida i fins i tot, arriscar-nos amb projectes que abans mai ens hauríem atrevit a fer. Gos Swim n’és un exemple.