El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Finances, Eric Jover, aquest dimecres. (Foto: SFG)
Sector públic

A l'escolta dels neguits econòmics

Jover recorda a Ski Andorra que l'executiu ja ha destinat més de dos milions a la neu

Andorra la Vella.- El Govern té agendada una sèrie de reunions amb diferents sectors en què s’analitzaran les diferents demandes que s'han anat posant sobre la taula, especialment des del sector turístic, en els darrers dies. “Les analitzarem amb tota la bona voluntat possible”, ha destacat el cap de Govern, Xavier Espot, que ha volgut recordar, al mateix temps, “l’esforç econòmic i financer” que ha fet l’executiu per ajudar el teixit econòmic del país. El cap de Govern ha reconegut que s’estan vivint unes “setmanes complicades” tenint en compte les restriccions als països veïns que “ens tornen a situar” en una situació similar “a la de l’inici de la pandèmia”, tot i que “s’ha trobat un punt d’equilibri” en el fet que es pugui mantenir el consum intern, per exemple amb l’activitat de bars i restaurants.

Espot ha manifestat que evidentment el sector turístic està “enormement impactat” i per tant l’executiu té “l’obligació” d’escoltar els seus neguits i ha afegit que si hi ha capacitat financera els estrendran “la mà per ajudar-los” sempre, però en base al principi de corresponsabilitat.

Quant a demandes concretes, i més específicament a les que vindrien d’Ski Andorra, Espot ha dit que es reuniran amb els representants de les estacions i al seu torn el ministre de Finances, Eric Jover, ha manifestat que ja s’han destinat més de dos milions d’euros al sector de l’esquí.

Pel que fa a les peticions de més ajuda per part dels apartaments turístics, Espot ha destacat que la reducció dels lloguers que demanen és complicada de resoldre però també ha afegit que no estan “tancats” a tornar-ne a parlar en la reunió que han de mantenir.