Vehicles en un concessionari. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Més d'un 12% menys de matriculacions al gener

Durant els darrers dotze mesos disminueixen un 19,1%

Andorra la Vella.- Les matriculacions de vehicles durant el mes de gener d'aquest 2021 han estat 242, un 12,3% menys que al mes de gener de l'any anterior. Més concretament, aquest mes tots els grups presenten variacions negatives. Així, 'motocicletes i ciclomotors' presenten una caiguda del 39,5%, 'camions i camionetes' del 30%, 'altres' del 7,7% i 'turismes' del 4,6%, segons informen des del departament d'Estadística.

Pel que fa a les matriculacions de vehicles dels darrers dotze mesos, han estat 3.642, fet que suposa a una variació percentual negativa del 19,1% respecte al període anterior, quan es van matricular 4.501 vehicles. Quant a les matriculacions de vehicles per tipus d'energia, els grups 'gasolina' i 'gasoil' han tingut una davallada del 15 i del 5,3% respectivament. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, se n'han matriculat 4, un menys que al gener de l'any anterior. Els vehicles híbrids també han disminuït amb només 14 matriculacions, 6 menys que el 2019. Per contra, s'ha matriculat un vehicle més sense carburant i en total han estat 5.

Durant els darrers dotze mesos, des d'Estadística destaquen les reduccions de matriculacions en els vehicles de 'gasolina' i 'gasoil' del 22,5 i del 29,7% respectivament, el que equival a 623 vehicles menys de gasolina i 443 menys de gasoil. En la resta de categories s'han matriculat 93 vehicles 'sense carburant', 81 vehicles 'elèctrics 100%', 172 vehicles del grup 'híbrids de gasolina no endollable' i 64 vehicles 'híbrids de gasolina endollable'. Pel que fa als vehicles 'híbrids de gasoil no endollable' i 'híbrids de gasoil endollable', se n'han matriculat 31 i 3, respectivament.

Finalment, amb les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l'any en què ens trobem, es constata una tendència mensual a l'alça en el darrer mes, tot i que negativa, situant-se aquest mes de gener en un -5,1%.