Seu de Crèdit Andorrà. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

Creand Wealth Management, del Grup Crèdit Andorrà, suma un nou soci

L'empresa Torre Rioja Madrid SOCIMI, S. A. entra en l'accionariat aportant 6,12 milions d'euros

Andorra la Vella.- Creand Wealth Management (Banco Alcalá, S. A.), entitat especialitzada en banca privada del Grup Crèdit Andorrà, ha acordat dur a terme una ampliació de capital, donant entrada al seu accionariat a l'empresa Torre Rioja Madrid SOCIMI, S. A., que, mitjançant una aportació total de 6,12 milions d'euros, ha adquirit una participació del 9% del seu capital social. El nou accionista, inversor amb un ampli reconeixement i prestigi, se suma al projecte de banca privada aportant la seva experiència i trajectòria al mercat espanyol. Crèdit Andorrà continuarà ostentant la majoria accionarial, amb el 81,9% del capital social.

Xavier Cornella, conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, ha explicat que l'operació s'emmarca en l'estratègia per als pròxims anys ja comunicada a tot el grup, "basada en la consolidació i el creixement del negoci en les diferents places on operem, i el desenvolupament d'aliances estratègiques per ampliar l'oferta de valor i la rendibilitat en totes les àrees". Tot això, amb un posicionament centrat en l'especialització en productes, la capacitat de servei al client i la vocació de ser pioners, tant en oferta de productes com en tecnologia.

Per la seva part, Marcos Ojeda, conseller director general a Espanya de Creand Wealth Management (Banco Alcalá. S.A.), ha manifestat que aquesta operació enforteix la posició de Creand Wealth Management a Espanya, amb l'objectiu de consolidar el creixement orgànic i inorgànic de l'entitat en l'àmbit de la banca privada i la gestió de patrimoni, "per a ser una de les firmes de referència en Banca Privada dins del mercat espanyol".

Creand Wealth Management a Espanya disposa d'un model de negoci amb una elevada solvència i liquiditat, reforçat pel creixement del patrimoni sota gestió d'un 11% registrat a tancament del 2020. L'entitat ofereix serveis de gestió, assessorament financer global i planificació patrimonial per a clients privats i institucionals, amb un ferm compromís pel tracte personalitzat, l'experiència d'un equip d'inversors consolidat, un model d'arquitectura obert, i amb els avantatges i sinergies d'estar sota un paraigua d'un grup internacional. Amb oficina a Madrid, Barcelona i València, Creand Wealth Management compta actualment amb 2.260 milions d'euros en actius sota gestió.

Recentment, el Grup Crèdit Andorrà va unificar la seva marca a escala internacional sota la nova denominació Creand, amb l'objectiu de maximitzar les sinergies del grup i reforçar la presència a les diferents places financeres en les quals opera (Andorra, Espanya, Luxemburg i EUA.), amb una clara voluntat d'ampliar i focalitzar el creixement com un dels pilars de l'estratègia futura del grup.