Vall Banc fa un pas cap a la transformació digital
A l'Alça

Vall Banc engega un procés de transformació digital pioner al país

L'entitat fa evolucionar la seva infraestructura tecnològica i muda tota l'operativa a una plataforma virtual

La pandèmia ha accelerat una tendència a la baixa en el nombre de visites a les sucursals i ha accentuat l’ús d’eines digitals. Conscient d'aquest fenomen, Vall Banc està transformant tota la seva infraestructura tecnològica per engegar, a la primavera vinent, una nova etapa a l'entitat financera.

Segons ha explicat al programa 'A l'alça' Edmon Pallerola, Chief Operating Officer (COO) de Vall Banc, s'estan "reestructurant tots els sistemes per ser el primer banc d’Andorra en eliminar la nostra infraestructura pròpia". Aquest pas endavant, suposa "un estalvi molt important" a nivell de manteniment que els permetrà ser "molt més àgils en aplicar diferentes tecnologies per al nostre usuari". L’entitat treballarà sobre una plataforma digital que actualment fan servir més de 75 financeres de l’Estat espanyol i podrà beneficiar-se de totes les eines que ja s’han dissenyat per aquests bancs i han tingut un alt nivell de satisfacció per part de l’usuari.

Tot i que encara no ha volgut revelar quins nous serveis es podran fer des de la nova plataforma, Pallerola ha posat diversos exemples del que es podria arribar a fer. "Li podrem dir al nostre usuari: a partir d’ara, vostè podrà fer aquesta transferència amb la seva veu, parlant-li al telèfon, no haurà de prémer cap tecla, només haurà de dir ‘si us plau, faci una transferència de 1.000 euros al meu fill’ i el sistema ja reconeixerà la seva veu", ha detallat.

Segons una enquesta realitzada per la consultora en estrategia digital Ditrendia, més de la meitat dels usuaris de banca d’entre 18 i 35 anys només utilitzen l’aplicació de banca mòbil, ni tan sols fan servir la banca en línia a través de l’ordinador. En aquest sentit, des de Vall Banc s'és conscient que el canvi ha de ser global, i tant treballadors com directius s'hi han de sumar. "No dubtarem en ser els primers en fer que els nostres clients puguin adoptar els nous avenços tecnològics. I per ser els primers, els directius que porten una entitat han de tenir la ment molt oberta, per molts anys d’experiència que tinguin al mercat financer, han de ser capaços d’evolucionar el seu coneixement al nou model que tenim ara", ha recalcat Pallerola.