"Hem d'obrir-nos més a l'exterior a través de la venda en línia"
A l'Alça

'Hem d'obrir-nos més a l'exterior a través de la venda en línia'

Sònia Yebra, presidenta de l'Associació de Comerciants i Propietaris de l'avinguda Meritxell, se sotmet al 'test' del programa 'A l'alça'

Al test del programa 'A l'alça' posem a prova els principals actors econòmics i empresarials del país amb l'objectiu de conèixer-los una mica millor. En el dotzè capítol li hem pres el pols a Sònia Yebra, presidenta de l'Associació de Comerciants i Propietaris de l'avinguda Meritxell.

Yebra ha defensat que Andorra és "un país flexible, amb capacitat per adaptar-nos i ple d'oportunitats, on les empreses poden créixer". En aquest sentit, ha definit el Principat com un indret "captivador", pel seu tarannà emprenedor, i l'equilibri entre la natura i la seva gent. Ara bé, creu que el país necessita millorar en l'àmbit legislatiu, per "fer una burocràcia més àgil i digital", i anima les empreses a fer un esforç per obrir-se més a l'exterior a través de la venda en línia i l'oferta de serveis.

A tots els entrevistats se'ls hi pregunta què voldrien per al Principat si poguessin demanar un desig. Davant la qüestió, Yebra ha expressat que li agradaria "una millora de les infraestructures del país, amb la possibilitat de tenir un tren o un aeroport que milloressin les comunicacions, perquè tot sigui més directe i més fàcil". La representant dels comerciants va revelar durant la secció que la seva primera feina “va ser als 17 anys, en una entitat bancària" i més endavant va fer de professora de finances. Amb els diners d'aquell primer sou, s'enrecorda "perfectament" de l'ordinador portàtil Toshiba que es va comprar, que "pesava moltíssim en comparació amb els dispositius que hi ha actualment".

A la secció 'El test' també se'ls pregunta quin consell es donarien si poguessin viatjar al passat. Yebra ha assegurat que es diria: "Viu els teus somnis d'una forma realista, sense deixar de tenir una ment oberta al món i sobretot que la teva intuició et portarà on tu vulguis". Per últim, ha aprofitat l'ocasió per expressar la seva admiració per "qualsevol empresa que al darrera tingui un emprenedor que ens ha portat a l'Andorra que som avui".