El ministre de Finances, Eric Jover. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

Servei d'opinió per avaluar el nou programa d'emissió de deute públic

L'import de l'adjudicació se situa en els 15.000 euros, IGI no inclòs

Andorra la Vella.- El ministeri de Finances ha fet públic aquest dimecres la contractació de Vigeo Eiris, una empresa d'investigació mediambiental, social i de governança (ESG), amb la finalitat de proporcionar "una opinió de segona part" sobre el marc de bons verds, socials i de sostenibilitat del nou programa d'emissió de deute públic d'Andorra en el mercat internacional.

Així, segons detalla el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA), l'import de l'adjudicació se situa en 15.000 euros sense IGI, i cadascuna de les actualitzacions periòdiques de l'informe representarà una despesa addicional de 5.000 euros. El termini d'execució de l'adjudicació és d'un any, renovable anualment fins a un màxim de sis anys. La contractació s'ha fet de manera directa i amb modalitat ordinària.

Cal recordar que aquest dimarts, el ministre de Finances, Eric Jover, va informar que durant el primer semestre de l'any es farà una emissió de 500 milions d'euros, tots ells associats a bons verds, socials i sostenibles. Estarà llistada a Luxemburg i Crédit Agricole i Banco Santander seran els col·locadors, tot i que els cinc bancs andorrans també ho podran ser. L'emissió prevista té un venciment de deu anys, quan la mitjana actual és de 2,3 anys.