Un moment de la 32a edició del Memorial Manuel Cerqueda. (Foto: Andbank)
Un moment de la 32a edició del Memorial Manuel Cerqueda. (Foto: Andbank)
RSC

Èxit de la 32a edició del Memorial Manuel Cerqueda

La cita compta amb el patrocini de l’entitat de banca privada Andbank

Andorra la Vella.- La 32a edició del Memorial Manuel Cerqueda, que patrocina l’entitat de banca privada Andbank, s’ha celebrat aquest cap de setmana i ha comptat amb l’afluència de nombrosos participants, malgrat la crisi sanitària.

La cursa, que organitza anualment l’Esquí Club d’Andorra (ECA), s’ha celebrat un any més a la pista Esparver, a Soldeu-el Tarter i s’ha competit en la modalitat d’eslàlom gegant. En categoria masculina el guanyador ha estat Tomàs Mijares i en la femenina la victòria ha estat per a Judith Lluent.

Aquest trofeu és un reconeixement als pioners de l’esquí a Andorra, i en especial al primer president de l’esquí Club d’Andorra, Manuel Cerqueda i Escaler, que va ser un dels impulsors de l’esquí com a l’esport nacional del país. Amb la seva gestió va començar a establir les relacions amb els països veïns en aquesta matèria.

L’Esquí Club d’Andorra es va fundar el 1945 amb la presidència de Cerqueda i la vicepresidència d’Agustí Marfany. L’any de la seva fundació, el club ja tenia 50 socis.

El 29 de novembre de l’any 1965, i després de molts esforços, es va aconseguir que l’esquí fos declarat esport d’interès nacional.

Actualment, l’ECA té més de 250 corredors i 1.400 socis.