"No admiro les empreses, admiro els equips de treball que hi ha al darrera"
A l'Alça

'No admiro les empreses, admiro els equips de treball que hi ha al darrere'

Xabier Ajona, director general de Naturlandia, se sotmet al 'test' del programa 'A l'alça'

Al test del programa 'A l'alça' posem a prova els principals actors econòmics i empresarials del país amb l'objectiu de conèixer-los una mica millor. En el darrer capítol li hem pres el pols a Xabier Ajona, director general de Naturlandia.

Ajona ha destacat la capacitat del país per "adaptar-nos molt ràpidament a les situacions imprevistes", alhora que ha lamentat que, el fet de ser petits, "fa que estiguem exposats als canvis i el poder que poden exercir els països del nostre entorn. Hem d'estar sempre molt atents a aquests canvis que puguin arribar imposats per saber adaptar-nos ràpidament".

A tots els entrevistats se'ls hi pregunta què voldrien per al Principat si poguessin demanar un desig. Davant la qüestió, el director general de Naturlandia ha expressat que li agradaria tenir "vacunes per a tothom" i també que "el coneixement exterior que es té d'Andorra sigui més profund perquè no es posi en dubte el dret que tenim com a país a decidir què volem ser". Ajona també va revelar durant la secció que la seva primera feina va ser “ajudant els meus pares a la floristeria familiar, tant repartint comandes com acompanyant el meu pare al mercat els caps de setmana". Els diners d'aquell primer sou se'ls va guardar i diu que "encara deuen estar al fons de reserva de la família".

A la secció 'El test' també se'ls pregunta quin consell es donarien si poguessin viatjar al passat. El màxim responsable de Naturlàndia ha afirmat que es diria: "Que persegueixi els seus somnis sense importar el que diran, perquè a vegades ens fixem massa en el que pugui pensar la gent". Per últim, ha aprofitat l'ocasió per expressar la seva admiració "no per una empresa", sinó "per tots els equips de treball que hi ha al darrere", que "lluiten cada dia per poder tirar endavant, amb la seva feina i amb un esforç col·lectiu molt gran".