Dijous 25 d'abril de 2024
|
22:06 H
Una estació de servei.
Una estació de servei. (Foto: Arxiu ANA)
Sector públic

Prop de 140.000 euros en exoneracions de l'impost dels hidrocarburs

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat aquest dimecres les devolucions als transportsites dels ingressos del departament de Tributs i de Fronteres sobre els hidrocarburs corresponents al quart trimestre de l’any passat. La xifra s’eleva a 137.483 euros.

El ministre de Finances, Eric Jover, ha recordat que els transportistes industrials de certes categories poden demanar la devolució parcial de l’impost que taxa els hidrocarburs. Així, als vehicles de categoria Euro 6 se’ls retornen 0,14 euros per litre consumit; 0,12 euros a la categoria Euro 5; i 0,10 euros pels vehicles inclosos en la categoria Euro 4.

Tal com informen des de l’executiu, durant l’any passat fins a 64 empreses es van beneficiar d’aquest ajut, la qual cosa suma un import de més de 600.000 euros en exoneracions.

Novament, i tenint en compte el debat al voltant de la nova taxa sobre els hidrocarburs que l’executiu vol impulsar, el ministre ha recordat que un cop s’apliqui, si els distribuïdors acaben repercutint-la en el preu de venda al públic dels carburants, “el Govern està disposat a revisar a l’alça aquesta subvenció”. Així, ha subratllat que estan oberts a analitzar “mesures d’acompanyament i compensatòries” perquè no hi hagi un impacte negatiu sobre els diferents sectors. A més, ha incidit en el fet que la futura taxa “no té perquè traslladar-se obligatòriament als preus de venda al públic” però ha incidit que, de totes maneres, l’executiu treballarà per “limitar l’impacte” que pugui tenir.

Notícies relacionades