La trobada de Canals amb el sector, aquest dilluns. (Foto: SFG)
Turisme

El sector turístic espera l'obertura de la mobilitat amb els països veïns per Setmana Santa

Canals ha explicat que Espanya anunciarà la decisió sobre aquest fet aquest dimecres

Andorra la Vella.- La ministra de Turisme, Verònica Canals, i el director del ministeri, Sergi Nadal, s’han reunit novament aquest dilluns amb els representants de la Unió Hotelera, d’Autèntics Hotels, de l’Associació d’empreses d’allotjaments turístics i de l’Associació d’agències de viatges.

La titular de la cartera es reuneix amb el sector setmanalment per repassar l’evolució de la situació turística de cadascun d’aquests col·lectius. Aquest dilluns, una de les principals preocupacions exposades està vinculada al la mobilitat amb els països veïns, especialment durant la propera Setmana Santa. En aquest sentit, Canals ha explicat que Espanya anunciarà la decisió sobre aquest fet aquest dimecres, mentre que França actualitza setmanalment la informació.

Durant la trobada de treball, la titular de Turisme ha exposat que des del ministeri són conscients que aquesta decisió tindrà una afectació directa en el tancament de la temporada d’hivern. Pel que fa a la temporada d’estiu, Canals ha informat que ben aviat podrà presentar el pla de treball previst per als mesos vinents.

Així mateix, la ministra també ha destacat la reunió oficial que ha mantingut aquesta setmana amb la secretària d’Estat de Turisme de Portugal, Rita Marques, on han intercanviat experiències d’ambdós països i han pogut analitzar el futur a mitjà i llarg termini del turisme internacional. Ambdues mandatàries han explorat diferents opcions per a garantir una mobilitat segura.

Totes les parts, segons assegura el Govern en un comunicat aquest dilluns, valoren positivament aquestes reunions setmanals que permeten fer el seguiment de la situació turística, i permeten al sector empresarial manifestar les seves preocupacions i formular les seves demandes al ministeri de Turisme, i alhora treballar junts en la recerca de solucions.