"Ser un país petit ens fa difícil participar en iniciatives globals"
A l'Alça

'Ser un país petit ens fa difícil participar en iniciatives globals'

Laura Álvarez, presidenta d'Unicef Andorra, se sotmet al 'test' del programa 'A l'alça'

Al test del programa 'A l'alça' posem a prova els principals actors econòmics, socials i empresarials del país amb l'objectiu de conèixer-los una mica millor. En el darrer capítol li hem pres el pols a Laura Álvarez, presidenta d'Unicef Andorra.

Álvarez considera que el Principat "és un país d'oportunitats" i es demostra "amb la gran quantitat de persones que venen". Ha destacat la capacitat solidària del teixit empresarial andorrà, i ha lamentat que ser un país petit, fa que "a vegades, sigui díficil de participar en iniciatives globals".

A tots els entrevistats se'ls hi pregunta què voldrien per al Principat si poguessin demanar un desig. Davant la qüestió, la presidenta d'Unicef Andorra ha expressat que la voluntat que "algun dia les ONG no siguin necessàries, perquè voldrà dir que les macances que atenem estaran cobertes". Álavez també va revelar durant la secció que la seva primera feina va ser “fent teràpies en un departament de psiquiatria infantil; ho feia als matins, perquè a la tarda anava a la universitat". Els diners d'aquell primer sou se'ls va guardar, convertint-los en els "primers estalvis que tenia, tot i que no era un gran sou".

A la secció 'El test' també se'ls pregunta quin consell es donarien si poguessin viatjar al passat. La màxima responsable de l'entitat ha afirmat que es diria: "No pensis que els errors són fracassos, si caus, torne't a aixecar i lluita pels teus ideals i projectes de vida". Per últim, ha aprofitat l'ocasió per expressar la seva admiració per l'entitat que presideix, "però també a totes les altres ONG del país", per l'activitat solidària que desenvolupen.