"Els demanaria als inversors estrangers que s'impliquin més al país"
A l'Alça

'Els demanaria als inversors estrangers que s'impliquin més amb el país'

La síndica general Roser Suñé se sotmet al 'test' del programa 'A l'alça'

Al test del programa 'A l'alça' posem a prova els principals actors econòmics, socials i empresarials del país amb l'objectiu de conèixer-los una mica millor. En el darrer capítol li hem pres el pols a la síndica general Roser Suñé.

Suñé creu que Andorra es caracteritza per la capacitat emprenedora dels seus ciutadans, alhora que ha demanat “més implicació” a tots aquells que venen al país a fer diners. També considera que l’acord d’associació amb la Unió Europea podrà corregir el problema “d’aïllament” que té el Principat.

A tots els entrevistats se'ls hi pregunta què voldrien per al Principat si poguessin demanar un desig. Davant la qüestió, Suñé ha expressat la voluntat que “la població tingui més autoconfiança”. Suñé també va revelar durant la secció que la seva primera feina va ser “de professora de català a l’any 83, a una classe del que aleshores era setè d'educació bàsica al Sant Armengol”. Està segura que els diners d’aquell primer sou, “van anar a parar a algun viatge perquè és una de les coses que més m’agraden”.

A la secció 'El test' també se'ls pregunta quin consell es donarien si poguessin viatjar al passat. La màxima responsable del Consell General ha afirmat que es diria que “segueixi sempre els seus ideals i que el camí ha de ser el que ella mateixa es marqui, això sí, sense trepitjar mai ningú sinó col·laborant amb tothom".