"Fa 100 anys teníem dos carreteres d'accés al país i, passat un segle, seguim igual"
A l'Alça

'Fa 100 anys teníem dues carreteres d'accés al país i, passat un segle, seguim igual'

Jordi Fernández, director de la Creu Roja Andorrana, se sotmet al 'test' del programa 'A l'alça'

Al test del programa 'A l'alça' posem a prova els principals actors econòmics, socials i empresarials del país amb l'objectiu de conèixer-los una mica millor. En el darrer capítol li hem pres el pols a Jordi Fernández, director de la Creu Roja Andorrana.

Fernández s'ha mostrat molt contundent a l'hora d'assenyalar la principal debilitat del país. Creu que les vies d'accés al Principat són "la gran mancança d'Andorra i dels nostres líders" i ha recordat que "fa 100 anys teníem dues carreteres d'accés al país i, passat un segle, seguim igual". A més ha afegit que, "com a país no entenc per què no fem res al respecte i ens costa tant resoldre això". Tot i això, reconeix que Andorra és un país amb una economia "bastant bona", amb un marc legal estable i amb "una seguretat ciutadana" que tranquilitza aquells que venen a establir-se o fins i tot a passar només uns dies".

A tots els entrevistats se'ls hi pregunta què voldrien per al Principat si poguessin demanar un desig. Davant la qüestió, el màxim responsable de la Creu Roja Andorrana ha expressat la voluntat que “la gent mantingui la seva humanitat, i que considerem la població com a persones i no com a números”. En aquest sentit, ha remarcat que li agradaria importar la cultura dels països nòrdics, especialment "la manera en com tenen cura de les persones grans".

Fernández també va revelar durant la secció que la seva primera feina va ser “als 17 anys, quan buscava una feina formal per a l'estiu”. Ha explicat que el van contractar en un banc de manera indefinida i "s'hi va quedar uns quants anys". Els diners d’aquell primer sou, “van ser per una moto, com no podia ser d'una altra manera!”, ha dit en broma.

A la secció 'El test' també se'ls pregunta quin consell es donarien si poguessin viatjar al passat. El director de la Creu Roja Andorrana ha afirmat que es donaria “molts consells" perquè a la vida ha fet "molts errors", tot i que "sovint aprens més dels errors que dels encerts". Per últim, ha aprofitat per expressar la seva admiració per l'entitat que dirigeix, que "ha estat al costat del país, de la gent i de l'Estat i és una organització que hem de considerar admirable".