L'evolució de quotes de mercat de BancSabadell. (Foto: BancSabadell d'Andorra)
Sector financer

BancsSabadell tanca el 2020 amb un benefici de deu milions

La inversió creditícia a clients ha crescut en 14,2 milions d’euros

BancSabadell d'Andorra ha finalitzat l’any 2020 amb un benefici de 10.019.000 euros, un resultat que des de l'entitat qualifiquen de "bo" malgrat l’impacte negatiu de la crisi sanitària en l’economia del país. El benefici es manté per sobre dels deu milions d’euros com en els darrers anys, malgrat l’entorn persistent de tipus d’interès baixos i la transformació accelerada que viu el negoci financer.

Els fons propis, que fundacionalment eren de 30 milions d’euros, sumen ara 103 milions d’euros, fent evident l’esforç del banc per incrementar les seves reserves i donar així "una seguretat més gran als clients i accionistes". El seu rendiment o ROE és del 10,5% i és manté a un "molt bon nivell".

Al tancament de l’exercici, la ràtio de solvència és del 20,40% molt per sobre dels nivells del conjunt de la banca europea. Aquesta ràtio mostra l'equilibri entre la capitalització del banc i la concessió de préstecs i crèdits a clients i "la fortalesa del banc per superar els desafiaments del sector", assenyalen des de l'entitat a través d'un comunicat.

L’any 2020, la inversió creditícia a clients ha crescut en 14,2 milions d’euros. Aquest creixement de l’activitat de crèdit és compatible amb una bona ràtio de morositat, que se situa en 3,58%.

També han crescut els recursos dels clients en un 4,64% en relació a l’exercici anterior. La ràtio de liquiditat és del 375,11%, i més que triplica el nivell mínim exigit, que és del 100%.

En el vessant social, destaquen que han pres part en diferents iniciatives solidàries, en particular aportant voluntàriament 100.000 euros al fons solidari habilitat pel Govern el mes de març.