La xarcuteria d'un establiment comercial. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L'IPC avançat del març, a l'1,4%

Si es confirma l'indicador, suposaria un augment de set dècimes respecte del febrer

Andorra la Vella.- La variació interanual estimada de l'IPC al mes de març és de l'1,4%, segons el càlcul de l'indicador avançat que publica aquest dijous el departament d'Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l'IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, augmentaria set dècimes respecte de l'IPC avaluat al mes de febrer (+0,7%).

D'altra banda, l'IPC avançat d'Espanya durant el març se situa a l'1,3%. En cas de confirmar-se, augmentaria un punt i tres dècimes respecte de la variació registrada al mes de febrer. En el cas de França l'indicador es troba a l'1,1%, una xifra que, si es confirma, augmentaria cinc dècimes respecte de la variació del mes anterior.

Aquest indicador avançat es calcula amb l'objectiu d'aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d'estadística de la Unió Europea (UE), i segueix la mateixa metodologia emprada pel càlcul de l'IPC. La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. L'avançat suposa un càlcul previ de l'IPC amb el 99% aproximat dels preus de març entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s'utilitza el mateix preu del mes anterior.

L'indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l'IPC.