"Andorra és un lloc ideal per testejar idees i projectes"
A l'Alça

'Andorra és un lloc ideal per testejar idees i projectes'

Joan-Marc Joval, director de la Fundació de la Cimera Iberoamericana, se sotmet al 'test' del programa 'A l'alça'

Al test del programa 'A l'alça' posem a prova els principals actors econòmics, socials i empresarials del país amb l'objectiu de conèixer-los una mica millor. En el darrer capítol li hem pres el pols a Joan-Marc Joval, director de la Fundació Cimera Iberoamericana.

Joval creu que "Andorra és un lloc ideal per testejar idees i projectes" si un inversor dubta en venir a viure al país. Ha reconegut, però, que fa falta "un aeroport molt operatiu" per poder atraure més empreses estrangeres. Entre les fortaleses del país ha destacat "el dinamisme d'una activitat cultural molt interessant" i ha afegit que admira com s'ha "desenvolupat el sector de la cultura i les arts; des dels anys 90 ha crescut molt".

A tots els entrevistats se'ls hi pregunta què voldrien per al Principat si poguessin demanar un desig. Davant la qüestió, el màxim responsable de la Fundació Cimera Iberoamericana ha expressat la voluntat de "tenir un molt bon acord d'associació amb la Unió Europea”. Joval també va revelar durant la secció que la seva primera feina va ser al comú d'Andorra la Vella, de 'barrufet', ”com anomenen els joves que fan visites guiades a turistes i visitants pel patrimoni cultural de la capital". Ha explicat que els diners d’aquell primer sou, “me'ls vaig gastar, aquell setembre, en un viatge a la meva primera illa: Formentera".

A la secció 'El test' també se'ls pregunta quin consell es donarien si poguessin viatjar al passat. El director de la fundació ha afirmat que "li diria que fes cas a la seva intuïció i estigui alineat amb la seva ment". Per últim, ha aprofitat per expressar la seva admiració per "totes aquelles empreses d'esports de muntanya", amb una menció especial "al sector públic per com està gestionant l'entorn natural".