L'entrenador de l'Andorra Women Trial, Oriol Pi; el subdirector general banca país d'Andbank, Josep Maria Cabanes; el secretari del Moto Club Pirineu, Josep Puntí, i les integrants de l'equip: Maria Font, Alèxia Lladó, Lola Gabriel, Aitana Núñez i Laia Pi, durant la presentació de l'any anterior. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

L'Andorra Women Trial Team, un equip amb ganes de créixer i obtenir experiència

En el segon any del projecte, que rep el suport d'Andbank, les noies participaran en més d'una vintena de proves

Andorra la Vella.- L'Andorra Women Trial Team afronta la seva segona temporada amb moltes ganes i il·lusió amb l'objectiu de seguir la dinàmica de millorar els resultats de l'any anterior i anar agafant experiència. Amb aquestes paraules, l'entrenador de l'equip, Oriol Pi, afronta les competicions d'enguany amb l'equip format per les cinc noies: Maria Font, Alèxia Lladó, Lola Gabriel, Aitana Núñez i Laia Pi, per tal de "seguir amb la línia de treballar i amb ganes de seguir endavant". A partir d'aquí, ha declarat que cada cop els resultats aniran sent millors, ja que el trial és un esport que necessitat molta habilitat tècnica, la qual s'aconsegueix "entrenant cada dia". Des d'Andbank, entitat que dona el suport econòmic al projecte, volen seguir apostant i cuidant la base del país, ha indicat el subdirector general banca país de l'entitat, Josep Maria Cabanes, qui ha assenyalat que intenten ajudar al país i a l'esport base "allà on els clubs no arribin".

Cabanes també ha remarcat la importància que cinc joves andorranes ja participin en diferents campionats perquè puguin esdevenir "un referent per a les altres noies i també nois". La voluntat del projecte, que rep la col·laboració del Moto Club Pirineu i 4T Motors, és potenciar el trial femení. Així, el secretari del Moto Club Pirineu, Josep Puntí, ha exposat que ja l'any passat, en un període complicat per la pandèmia, les joves pilots van poder participar en diferents campionats del món, d'Espanya i Catalunya, i també al d'Andorra. De cara a aquest any, Puntí ha indicat que totes les pilots participaran en les deu proves del campionat d'Andorra, on hauran de competir amb els nois, ja que no hi ha una categoria femenina, i considera que és una oportunitat perquè puguin competir cara a cara amb altres esportistes. Per altra banda, també hi ha previstes cinc proves al campionat de Catalunya, sis al d'Espanya i tres al campionat del món, a banda d'una quarta prova que es vol mirar de convenir amb el triatló de les nacions.

Per la seva banda, l'entrenador ha remarcat que la intenció de l'equip és facilitar l'estructura, un equip tècnic, el finançament i el suport a aquestes noies que tenen ganes d'aprendre. A més, l'equip està format per diferents nivells amb noies que tot just s'han iniciat i d'altres amb cert bagatge, i per tant, no totes competiran en les mateixes proves. Tot i la joventut del projecte, Pi ha destacat els bons resultats de l'any anterior amb una novena i setena plaça al campionat del món, així com altres podis a Andorra i també a Catalunya i Espanya, on es va aconseguir alguna primera posició.

Finalment, des de l'equip manifesten que ara que tenen l'estructura creada, un dels objectius per les noies és poder seguir avançant per millorar i debutar en noves proves per les quines encara no ho han fet, així com poder participar en el trial de les nacions representant Andorra.