Restauració a domicili: Gastrgasm
A l'Alça

Restauració en temps de pandèmia: xefs a domicili

Dos joves han posat en marxa el servei gastronòmic 'Gastrgasm', que elabora un menú, el serveix i un cop finalitzada l'experiència, deixa la cuina neta.

Si Mahoma no va a la muntanya, la muntanya va a Mahoma. O el que seria el mateix, si als comensals no els ve de gust sortir a un restaurant, el restaurant es trasllada a casa. I això és el que fa Gastrgasm: un servei de xef a domicili que permet gaudir d’un menú gourmet en la comoditat de la nostra llar. L’Arnau Grau i en Marc Días són dos cuiners sibarites que es van unir fa dos anys per crear aquest original projecte. La proposta gastronòmica inclou una selecció de plats, el servei i la neteja de tot.

Durant la seva aparició al programa 'A l'Alça' han explicat que creuen que la pandèmia els ha beneficiat, "perquè hi havia molta restriccions a nivell de restaurants, que al final nosaltres també les havíem d'acotar, però com la gent es volia quedar a casa, volia veure la família en un espai íntim, el nostre servei s'adaptava perfectament a la seva necessitat". En aquest sentit, Grau ha assegurat que tenen la seva "política de privacitat" i fan "signar tant pel client com per nosaltres un document on tot el que surti o es parli dins un sopar nosaltres no comentem res, aleshores el client pot estar tranquil, pot parlar del que vulgui, li cuinem, li fem el servei, es veuen en un lloc tancat i d’allà no surt res".

La seva fama ha anat creixent amb el boca orella, ja que la manca d’un espai propi els empeny a donar-se a conèixer per la recomanació dels seus clients i de les xarxes socials. Quan va començar el confinament, molta gent els va suggerir que canviessin el seu model de negoci i es posessin a fer menjars per emportar… i malgrat saben que els hagués funcionat bé, en Marc i l’Arnau van ser fidels al seu projecte. Veure’ls cuinar, i menjar.s’ho, és clar, és un autèntic plaer.