Un hotel d'Andorra. (Foto: ANA/Arxiu)
Indicadors

La UHA registra un 28% d'ocupació durant el cap de setmana

Final d'abril i maig ja és temporada baixa habitualment
Els divuit establiments actualment oberts que formen part de la Unió Hotelera (són aproximadament el 20% del total d'inscrits a l'ens) han tingut una ocupació durant el cap de setmana del 28%. Un percentatge que ha superat el 20% que tenien previst inicialment a partir de les reserves. Segons expliquen, aquesta variació entre previsió i dades definitives té a veure com passa sovint per les reserves de darrera hora, ja siguin el mateix divendres o gent que entra com excursionista i acaba pernoctant.
Des de l'ens recorden que tradicionalment a finals d’abril i tot el maig ja és una temporada molt baixa a Andorra, turísticament. No obstant això, entenen que degut als confinaments esdevinguts des de fa molts mesos, la gent té ganes de sortir i esperen que de cara als pròxims caps de setmana les reserves podrien anar lleugerament a l’alça.
Aquest fet, afegeixen, els hauria de permetre anar posant a punt els establiments per poder preparar una bona campanya d’estiu si la situació epidemiològica ho permet. Finalment, a l'espera que passin les setmanes per veure com evoluciona la situació, de moment i “amb aquestes dades molt fluixes”, no és previst que obrin més establiments.